24 Fapte uimitoare și curioase de alăptare!

Astăzi este Ziua Mondială a Alăptării și pentru a sărbători, am decis să pun la cale fapte surprinzătoare și curioase. Sunt sigur că nu știi cel mai mult!

Există câteva fapte despre alăptarea de care sunt sigur că majoritatea femeilor nu au auzit niciodată. Așa că, pentru a sărbători Ziua Mondială a Alăptării, am decis să reda cele mai uimitoare fapte despre alăptare. Hai:

1. Alăptarea pierde în greutate!

Alăptarea arde de la 500 la 600 de calorii pe zi, când se face constant. Adică este 25% din energia medie zilnică a corpului.

2. Nu este ușor, dar este instinctiv.

Un nou-născut când este așezat în poala mamei sale încearcă să alăpteze din instinct. Începe să bea un lichid gros, numit Colostrum. Colostrul este substanța pe care corpul mamei o produce înainte de laptele matern.

[Related]

3. Nu este instantaneu.

Laptele nu apare imediat ce se naște copilul. Mai întâi mama produce Colostrum și abia mai târziu laptele. Colostrul are calciu, proteine, minerale, potasiu și anticorpi, de tot ceea ce are nevoie copilul tău. De fapt, doar câteva linguri sunt suficiente pentru ca bebelușul să se simtă plin și sățioasă până când laptele coboară.

sursa: shutterstock

4. Te pregătești să alăptezi bine înainte.

Corpul tău începe să se pregătească să alăpteze bine înainte de naștere. Nașterea este ultimul semn de care corpul trebuie să înceapă să producă lapte. Corpul tău produce mai mult decât are nevoie copilul tău, după ce tot corpul tău nu știe dacă ai avut 1, 2 sau 3 bebeluși. Numai după ce producția de lapte este reglementată pentru a satisface exact nevoile copilului sau copiilor.

5. Probabilitatea este mare de a fi dreapta.

Aproape două treimi din mame produc mai mult lapte în sânii drepți decât în ​​stânga. Și nu, nu are nicio legătură cu mâna pe care o folosești pentru a scrie.

6. Ai un miros special.

Bebelușii își pot spune mama prin mirosul de lapte. Acesta este motivul pentru care își caută mama când le este foame.

7. Dacă alăptați, veți dormi mai mult.

Mamele care alăptează dorm, de obicei, cu aproximativ 45 de minute mai mult decât mamele care dau formula copiilor lor.

8. Laptele adaptat.

Laptele matern se schimbă în funcție de nevoile nutriționale ale copilului dumneavoastră. Pe măsură ce crește, conținutul său nutritiv se va adapta. Chiar și laptele se poate schimba peste noapte. În zilele mai calde, de exemplu, poate avea un conținut mai mare de apă pentru a menține copilul hidratat.

9. Dintii perfecti.

Alăptarea îl împiedică pe copilul tău să aibă carițe dentare și poate chiar să-l împiedice să mai poarte bretele în viitor.

10. Fără tragedie.

Bebelusii care sunt alaptati au un risc mai mic de sindrom de moarte subita.

11. Calm, calm.

Prin alăptare eliberați oxitocină. Un hormon care ajută copilul să doarmă și să se calmeze. De altfel, acest hormon dă și un fel de „ieftin” natural mamei.

12. Întotdeauna lăsat peste!

În medie, bebelușii elimină 67% din laptele matern disponibil pentru alăptare. Ele alăptează până când sunt pline și nu până când se scurge laptele disponibil.

13. A fost cancer.

O femeie care alăptează are un risc mai mic de cancer ovarian, cancer de sân, boli de inimă și osteoporoză. Cu cât alăptează mai mult, cu atât riscul este mai mic. De fapt, o femeie care alăptează de 8 ani are aproape 0% risc să aibă cancer de sân.

14. Alăptarea vindecă.

Femeia care alăptează copilului se recuperează mai repede de la naștere. Uterul se micșorează mai rapid, iar pierderea de sânge postpartum este de asemenea redusă.

15. Alăptarea se fortifică!

Alăptarea întărește sistemul imunitar al copilului. Ce te ajută să lupți împotriva virusurilor, bacteriilor și infecțiilor, cum ar fi:

 • Infecții respiratorii
 • Infecții ale urechii
 • meningita bacteriana
 • pneumonie
 • Infecții ale tractului urinar
 • diaree
 • Răcelile și gripa

16. Este pentru totdeauna.

Alăptarea copilului tău îl împiedică să îmbolnăvească tot restul vieții. După cum urmează:

 • Diabetul I și II
 • Presiune mare
 • leucemie
 • obezitate
 • Colesterol ridicat
 • astm
 • eczemă
 • Boala Crohn
 • Colita ulcerativa
 • Limfomul lui Hodgkin

17. Mărimea nu este documentă.

Cantitatea de lapte pe care o produce mama nu are nicio legătură cu dimensiunea sânului. Uită-te acolo!

18. Deranjează sau nu "> 19. Ești ceea ce mănânci.

Bebelușii tind să vrea să mănânce diferite lucruri și să încerce alimentele pe care mama le-a mâncat în timpul alăptării. Adică, copiii care au fost alăptați sunt mai puțin plictisitori.

20. Eliberat de lege.

În Washignton și Insulele Virgine există o lege care eliberează în special femeile să alăpteze în locuri publice sau private.

21. Ora H.

Cel mai bun timp pentru a face lapte și a păstra este o oră după prima dimineață de alăptare.

22. În timp ce ești înalt, nu poți.

Nu beați în timpul alăptării. Dar dacă se întâmplă acest lucru, știți că nu are niciun folos să exprimați laptele pentru a-i scădea mai rapid conținutul de alcool. În timp ce ai alcool în sânge, laptele tău este și cu alcool.

23. Mult mai complet.

Laptele matern are încă 300 de substanțe decât formula vândută. În plus, laptele matern este o substanță vie. Este plin de anticorpi și enzime digestive, spre deosebire de formule.

24. Prea puțin!

În lume, mai puțin de 36% dintre bebeluși sunt alăptați doar în primele 6 luni de viață. Atunci când recomandă OMS, alăptarea să fie exclusivă până la această vârstă. Deși toate datele despre alăptarea anterioară sunt bune, acest lucru este încă îngrijorător.

Ziua Mondială Fericită a Alăptării. Sper ca v-au placut aceste fapte legate de alaptare! Alaptezi!

Saruturi pana data viitoare