2 sfaturi pentru a-ți înțelege mai bine copilul

Nu există nimic care să ajute o mamă mai mult decât să-ți înțeleagă copilul. Reacțiile tale, nesiguranțele și fericirea ta. Dacă îl înțelegi, poți să te descurci mai bine cu el, să-ți anticipezi nevoia și să formezi o legătură din ce în ce mai puternică între voi.

În acest sens, iată două sfaturi pentru a-ți înțelege mai bine copilul:

Amintiți-vă copilăria.

Cu toții avem amintiri despre copilăria noastră, ce ne-a făcut fericiți sau ce ne-a întristat. Aceste experiențe pot fi chiar uitate în trecutul nostru. ceva la care nu ne gândim niciodată și nici nu ne amintim. În opinia mea, este unul dintre cele mai mari instrumente pe care le avem pentru înțelegerea copiilor.

Dacă vă opriți ziua pentru 5 minute și vă gândiți la copilăria dvs., pariez că vă veți aminti de vremurile bune și rele. Folosește-le pentru a înțelege cum acționează copilul tău astăzi.

Câteva exemple: Îți amintești cât de important a fost pentru tine că mama ta a văzut desenele tale și dezamăgirea atunci când nu a avut timp "> Atât cât nu înțelege, faptul că îi prețuiești sentimentele va face o mare diferență.

Înțelegeți că experiențele ne schimbă comportamentul.

De-a lungul vieții, ați avut experiențe bune și rele. Situație care te-a învățat mult despre oameni și viață. În fiecare zi aflăm mai multe și, probabil, multe dintre aceste experiențe v-au făcut cine sunteți astăzi. Până la urmă, fiecare dintre noi vede lumea altfel. Pe baza vieții pe care ați dus-o până în acel moment.

Un exemplu pentru care ai înțeles ce spun eu este: Dacă ai fost o persoană care a suferit o mulțime de trădări în viața ta, ai tendința să fii mult mai atent sau bănuitor decât o persoană care nu a suferit niciodată o astfel de dezamăgire.

Experiențele noastre sunt valabile pentru toți, indiferent de vârstă. Chiar și pentru copii ... Fiecare experiență pe care o parcurge o va ajuta să-și modeleze și să-și planifice deciziile, indiferent dacă are 2 sau 30 de ani. Exemple: Dacă îi iei mereu jucăriile la ora cinei. Va fi inteligentă când ați terminat de gătit, corect ">

Gândiți-vă la aceste două perspective de a vedea comportamentul fiului sau fiicei tale. Uneori, în viața noastră de zi cu zi sfârșim prin a nu fi atenți la experiențele pe care le-am avut și care ne pot ajuta.

Sarutam mami si saptamana buna tuturor!