17 sfaturi pentru a ajuta copiii dificili de mâncat

Copiii dificili de mâncat sunt cea mai mare preocupare a mamei. La urma urmei, este din dieta care vine vitaminele și toată energia de care are nevoie copilul tău. Așa că am creat câteva sfaturi pentru a ajuta mamele chiar acum.

Un lucru care provoacă disperare oricărei mame este copiii greu de mâncat. Pe lângă frustrarea de a mânca o masă frumoasă și copilul tău care nu mănâncă nimic, există îngrijorare pentru sănătatea ta. Iată, așadar, 17 sfaturi care vor ajuta mamele cu această mică problemă:

1. Concentrați-vă asupra elementelor de bază

Am echilibrat mesele, ofer varietate și aplic moderarea.

2. Nu umpleți placa

Pentru copiii cărora le este greu să mănânce o farfurie uriașă poate fi o provocare. Dacă pui o cantitate suficientă pentru copii, dar nu exagerat. Când pot mânca totul, sentimentul de realizare este grozav. Se simt mai fericiți și îi motivează.

Vedeți și: Câți ani pot începe să mănânce pește crud "> 3. Încurajați o dietă echilibrată

Știu că este mai ușor spus decât făcut, dar încearcă să oferi o mare varietate de alimente. Nu fiți tentat să oferi doar ceea ce dorește sau îi place, indiferent cât de dificil este. Mai bine o mulțumire decât un copil subnutrit.

4. Nu renunța

Indiferent ce nu le place sau nu le place, oferă întotdeauna fructe și legume la fiecare gustare sau masă.

Gândiți-vă! Acum este momentul în care veți stabili modelul alimentar al copilului vostru. Genul de mâncare pe care îl învață astăzi va fi al său pentru tot restul vieții. - Bianca Arcangeli

5. Oferta soi

Fiecare aliment, oricât de sănătos, oferă un grup de vitamine și minerale. Prin urmare, dacă oferiți copilului dumneavoastră același lucru de mai multe ori, este posibil să vă lipsească celelalte vitamine și minerale necesare dezvoltării copilului vostru.

6. Cereți-le să vadă sau să participe la pregătire

Astfel, el înțelege modul în care sunt preparate fructele și legumele. Lasă-l să-și agite mâncarea, să miroasă mirosul de mirodenii și arată cum fiecare aliment se transformă în masa lui. Acest lucru îl va face să se simtă mai implicat și să se entuziasmeze pentru a mânca.

7. Toate tipurile de alimente pot face parte dintr-o dietă sănătoasă.

Aici vine partea de moderare ...

[Looklink - Vitrina Widget # 10108 - ÎNCEPE…

... END]

8. Stabiliți limitele caloriilor goale

Caloriile goale constau din: dulciuri, fast-food, mâncăruri de gustări și etc. pentru ei.

9. Împărțiți mâncarea în trei categorii.

  • Alimente pe care le puteți mânca tot timpul
  • Alimente pe care le puteți mânca din când în când
  • Alimente pe care nu le puteți mânca niciodată

10. Nu folosiți recompense alimentare

Când folosim mâncarea ca recompensă, copiii se concentrează asupra acelui aliment. Ei înțeleg că mâncarea folosită drept recompensă este mai bună decât alimentele pe care ar trebui să le mănânce, cele sănătoase. Așadar, încercați să nu creați acest accent, deoarece majoritatea mamelor nu oferă broccoli drept recompensă.

11. Gândește-te la alimentația copilului tău în ansamblu.

Nu vă faceți griji pentru a oferi copilului dumneavoastră toate vitaminele și mineralele la TOATE mesele. Ai toată săptămâna să oferi totul. Gândirea astfel reduce stresul fiecărei mese. La urma urmei, chiar dacă nu mănâncă cantitatea de proteine ​​de care are nevoie de data aceasta, știi că poți compensa mai târziu, de exemplu.

12. Oferă întotdeauna ceva familiar

Cu fiecare masă sau gustare, încearcă să oferi ceva familiar copilului tău, ceva ce știi că îi place sau preferă. Oferiți doar un aliment diferit pe masă. Acest lucru asigură că va mânca ceva din farfurie.

13. Fii creativ

Thomas îmi cere spanac în fiecare zi pentru mine! O jur! Fac clătite de spanac ... Iubește și este plin de vitamine. Îmi cere o ceașcă ... Cupcake-ul meu este broccoli ... Nu se spune cât de important este să fii creativ în bucătărie. Există multe alimente ușor de făcut, bune și extrem de sănătoase. Doar vrei!

Vedeți și videoclipurile noastre pe canalul YouTube! Sfaturi, rețete pentru copii și jocuri educative!

14. Pune un exemplu

Nu servește să mănânci paste în fiecare zi și să-ți dorești ca copilul tău să mănânce salată și legume. Învață văzând! Așadar, dacă vrei ca copilul tău să învețe să mănânce sănătos, mănâncă și tu. Un exemplu: nu i-am dat niciodată salată Thomas, m-am gândit că nu va mânca. Mănânc în fiecare seară. Într-o zi m-a întrebat și azi mănâncă în fiecare zi. Adică dacă tu (părinții) ești greu de mâncat, la fel și copilul tău!

Copilul tău tinde să repete tot ce vede acasă. Nu uita niciodată să fii întotdeauna cel mai bun care poți fi pentru el! - Bianca Arcangeli

15. Nu forțați copilul să mănânce

Nu forțați copilul să mănânce nimic. Acest lucru nu funcționează. Poate chiar mănâncă la început, din cauza fricii. Dar atunci, când teama va dispărea, vor avea doar o amintire proastă cu acea mâncare, o experiență proastă cu tine și tot nu vor dori să mănânce. Așa că ajută și fii un sprijin, nu un dușman.

16. Nu dați băuturi în timpul meselor

Doar suc sau apă la sfârșitul mesei, astfel încât să nu ajungă cu stomacul plin și tind să mănânce mai bine.

17. Opțiuni

Când este posibil, oferă copiilor tăi opțiuni pentru a alege ce să mănânce. Cu toate acestea, dați numai opțiuni care vă vor fi acceptabile. Nu oferi ceva ce nu vrei să mănânce.

Asta înseamnă că mamele speră că aceste sfaturi vă vor ajuta cu copiii dificili de mâncat de la o zi la alta.

Saruturi si saptamana buna tuturor.