16 sfaturi pentru a vă ajuta să reveniți la muncă după concediul de maternitate

Nu te-ai gândit niciodată că va fi atât de greu să te întorci la muncă, nu? Doar mă gândesc să lăsați acasă copilul acela frumos….

O parte din această nervozitate se întâmplă din cauza hormonilor de sarcină, dar motivul principal este același instinct matern. Cu toate acestea, este posibil să vă întoarceți la muncă fără panică. Urmați sfaturile de mai jos pentru a face această tranziție mai ușoară pentru dvs. și micuțul dvs.:

 1. Găsiți o bonă de încredere sau un centru de îngrijire a copiilor. Acesta este cel mai important pas. Puteți începe să căutați chiar înainte de nașterea copilului dumneavoastră. Până la urmă, este foarte dificil să găsești un loc sau cineva care să-ți lase copilul cu asta. Așa că primiți sesizări, întrebați, vizitați și dacă plecați cu o bonă, duceți-o la muncă înainte de a încheia concediul de maternitate.
 2. Planificați alăptarea. Dacă doriți să continuați alăptarea chiar și după terminarea concediului de maternitate, trebuie să: informați colegii și compania, vedeți dacă puteți găsi un loc potrivit pentru alăptare și începeți chiar înainte de încheierea concediului de maternitate. Acest lucru vă oferă timp pentru a exersa și planifica timpii de hrănire.
 3. Verificați elementele de bază. Elementele de bază sunt: ​​pompa de lapte - aveți nevoie de una bună cu care sunteți confortabil; Absorbant la sân - acest lucru nu doare niciodată, după toate astea, după ce te-ai întors la muncă ultimul lucru de care ai nevoie este o rochie sau o bluză umedă cu lapte; Fotografii cu bebelușul tău - poți fi sigur că atunci când te întorci la serviciu îți va fi dor de copilul tău, astfel încât o fotografie este esențială; Snacks-uri sănătoase - Când sunteți acasă este ușor să obțineți gustări sănătoase, după tot frigiderul dvs. este chiar acolo. Deja la serviciu, trebuie să planificați să vă luați gustările și să vă amintiți să le mâncați între întâlniri și până la urmă, la urma urmei, o femeie care alăptează are nevoie de o dietă sănătoasă; O sticlă de apă - Nu este nimic mai important pentru o mamă care alăptează decât apa potabilă. Fără apă nu ai lapte, deci bea multă apă toată ziua.
 4. Cereți flexibilitate la locul de muncă. Puteți vorbi cu șeful dvs. înainte de a se naște copilul dvs. și să cereți ore mai flexibile, fie pentru a lucra de acasă, fie pentru a lucra cu fracțiune de normă. Potriviți-l! Deci ambele părți știu la ce să se aștepte.
 5. Setați o dată. Dacă este posibil, setați o dată pentru întoarcerea la muncă la săptămâna mijlocie, cum ar fi miercuri. În acest fel, prima dvs. săptămână va fi mai scurtă, iar tranziția va fi mai ușoară.
 6. Prioritizarea. Faceți o listă cu tot ce aveți de făcut și acordați prioritate sarcinilor. Orice se poate face mai târziu, împingeți, astfel încât să nu vă obosiți în prima săptămână.
 7. Învață să spui nu. Când vine vorba de stabilirea priorităților și de stabilire a granițelor, spunerea „ NU” este esențială și necesară. Faceți din ea un obicei, veți avea nevoie de acesta când copilul dvs. va crește puțin ...
 8. Nu continuați să schimbați îngrijirea copilului sau babysitting. Dacă nu se întâmplă ceva rău. Rămâneți aproape de pepinieră și urmați îndeaproape adaptarea copilului. Îi ia ceva timp să se obișnuiască cu ... Și nu ... Nimeni nu va trata îngrijirea copilului tău, la fel ca și tine ... Iubirea mamei este unică!
 9. Ia-ți timp doar pentru copilul tău. Nu începeți să luați locul de muncă acasă. Luați timp acasă pentru a rămâne cu copilul dvs. și pentru a-i dedica. De acum va trebui să înveți să îți separi bine timpul, lăsând puțin pentru fiecare domeniu al vieții tale. Ca munca, fiul, soțul și pentru tine. Menținerea a totul în echilibru este una dintre cele mai mari provocări ale mamei ...
 10. Aveți un plan B. Aveți întotdeauna a doua opțiune, după ce se poate întâmpla ceva neprevăzut. Dacă copilul dumneavoastră are gripă, de exemplu, și nu poate merge la îngrijire de zi sau la școală, este bine să aveți o rudă sau un revelator de încredere.
 11. Planifică-ți meniul. Mâncarea este un subiect foarte complicat pentru mamele care lucrează. Îți petreci timpul făcând mâncare pentru copilul tău sau folosești acest timp pentru a rămâne cu el? "
 12. Somn. Când te vei întoarce la muncă cu un copil mic acasă, vei înțelege cu adevărat care este epuizarea reală. Așa că dormiți cât de des poți.
 13. Practica. Chiar înainte de prima zi de muncă, practicați, testați drumurile cu și fără trafic și programați-vă. Practica face perfect.
 14. Amintiți-vă de ce lucrați. Indiferent dacă este vorba despre bani sau de ce îți place, când te simți epuizat, amintește-ți de ce lucrezi. Acest lucru vă va oferi puterea de a continua.
 15. Uită de vină. Vina este tovarășul fiecărei mame muncitoare. Deci, STOP! Milioane de femei din lume muncesc și au copii fericiți, bine crescuți. Așadar, încetează să te învinovățești și fii amabil cu tine.

Sursa: Mom Junction