15 sfaturi pentru a dormi bine în timpul sarcinii

Sarcina este un moment magic din viața unei femei. Cu toate acestea, are dificultățile sale. Dormitul bine în sarcină este adesea una dintre aceste dificultăți. Mai jos găsiți câteva sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți nopțile și să adormiți mai ușor.

Dormitul bine în sarcină este dificil. Mai ales în primul și al treilea trimestru. De fapt, pentru mine sfârșitul sarcinii a fost cu adevărat dificil. M-am simțit îmbibat, ca să zic așa, tot timpul. La final, eram sigur că sarcina nu a fost de nouă luni, ci de opt luni și o eternitate ...

Cele mai comune motive pentru somn în timpul sarcinii sunt:

  • Scurtă respirație
  • arsură
  • Dureri de spate
  • insomnie
  • Mărirea abdomenului
[Related]

Dar există modalități și trucuri care ajută viitoarele mămici să doarmă bine în timpul sarcinii sau cel puțin mai bine ... Haideți să mergem la ele:

1. Folosiți perne suplimentare și adecvate

Am decis să încep cu acest sfat, deoarece ea a fost cea care a făcut toată diferența în sarcina mea. Am cumpărat o pernă pentru corp sau pernă pentru corp. Are aproximativ 2 sau 3 perne în lungime. A fost salvarea mea, burta potrivită și singurul mod în care am găsit să dorm bine în sarcină.

De asemenea, merită să puneți perne pentru a face un suport pentru burtă sau partea inferioară a spatelui. Poate să dureze timp suplimentar pentru a vă culca. Dar noaptea va fi cu siguranță mai bună.

2. Scurgeți multe lichide, dar opriți-vă devreme

În timpul sarcinii este important ca viitoarele mămici să rămână hidratate. Care în această fază deranjează de când cu cât consumăm mai multă apă, cu atât mergem mai mult la baie. Apropo, frecvența pe care am mâncat-o în baie a fost unul dintre lucrurile care m-au deranjat cel mai mult în timpul sarcinii. Trucul aici este să nu mai beți cu cel puțin două ore înainte de culcare. Tot te vei ridica noaptea pentru a merge la baie. Cu toate acestea, vei ridica mai puțin și vei putea dormi bine în timpul sarcinii.

3.Do exerciții

Aerobicul cu apă este cel mai bun exercițiu pentru femeile însărcinate. Doar intrarea în apă îmbunătățește circulația. Prin urmare, este important să faceți exerciții fizice pentru a dormi bine în sarcină. Exercitiul te face sa te relaxezi noaptea, diminueaza anxietatea si ajuta la reducerea crampelor picioarelor. Încercați doar să nu faceți exerciții fizice aproape de culcare, deoarece exercițiile fizice eliberează endorfine care vă pot perturba somnul.

4. Încercați să faceți față nervosului și anxietății

După cum am spus mai sus, exercițiul este o modalitate de a face față anxietății. Un alt mod de a face față nervosului și a tuturor senzațiilor acestei faze a vieții este să meditezi. Meditația vă va face să vă cunoașteți mai bine, deveniți o persoană mai bună, vă vor reduce anxietatea și vă vor face să dormiți bine în sarcină.

Încă o opțiune este să vorbim. „Închiriați” urechea unui prieten, a partenerului sau mergeți la un psiholog. Important este să vorbești despre sarcina ta, această fază a vieții tale, îndoielile tale, nesiguranțele, incertitudinile și așteptările. Vorbeste pana obosesti si linisteste-te.

Este infailibil.

5.Rotina

Rutina este unul dintre lucrurile despre care îmi place să vorbesc cel mai mult despre maternitate. Dar adevărul este că rutina te poate ajuta și să dormi bine în timpul sarcinii. La fel cum ceasul biologic al copilului tău se obișnuiește să mănânce și să doarmă la un anumit moment, la fel și copilul tău. Folosește-l în avantajul tău. Profitați în timpul sarcinii pentru a vă menține programul și pentru a vă obișnui corpul să doarmă bine în timpul sarcinii.

6.Sonecas

Acesta este un subiect foarte popular în maternitate, dar se aplică și sarcinii. Când eram însărcinată, eram obosit, dar adormirea era dificilă. Una dintre greșelile pe care le-am făcut a fost să-mi fac prea mult timp. Pisicile în timpul sarcinii trebuie să fie scurte pentru a nu afecta somnul noaptea. Nu face aceeași greșeală ca mine. 30 până la 60 de minute de somn este mai mult decât suficient.

7.Gelo

Vedeți că acest sfat este foarte personal. M-am simțit grea și inconfortabilă în stomac în timpul sarcinii. Ca să mă stabilesc, am mâncat gheață. M-a ajutat atât de mult încât am decis să las acest sfat aici. Mă ajută să mențin prospețimea corpului, să îmbunătățesc foarte mult stomacul și m-a ajutat să dorm bine în sarcină.

Desigur, dacă aveți gripa, aveți sensibilitate la dinți sau nu vă place, nu o repetați și nu încercați. Pentru celelalte viitoare mămici care nu au aceste restricții, spun că funcționează. Deci, încercați. Poate te ajută și pe tine. Doar nu uita să-mi spui aici dacă a funcționat, bine "> 8. Mici mici

Mai ales la sfârșitul sarcinii, mă simțeam întotdeauna umed. Așadar, a mânca mult în timpul sarcinii a fost foarte dificil și când am făcut-o m-am simțit și mai rău. Sfatul aici este să îți spargi mesele normale în două. Adică, mâncați mai des, dar mai puține mâncare și faceți alegeri mai ușoare.Un exemplu bun este să schimbați mâncarea cu o supă hrănitoare sau chiar o salată cu pui mărunțit. Lasă desertul mai târziu.

Cu aceste atitudini, senzația de „plenitudine” se îmbunătățește și preveniți arsurile la stomac și gastrita. Ideea este să evitați mesele mari și grele pe toată durata sarcinii, dar mai ales înainte de culcare, ceea ce vă ajută să dormiți bine în sarcină.

# Sfat: Mănâncă biscuiti sărați înainte de culcare sau dacă te trezești în miez de noapte. Nu mulți ... Dar suficient pentru a-ți acoperi stomacul și a te feri de a fi pe stomacul gol mult timp. Acest lucru ajută la prevenirea bolilor dimineții, care este foarte frecventă în sarcină.

9. Porniți aparatul de aer condiționat

În timpul sarcinii este normal să te simți mai cald. Prin urmare, setați temperatura aerului condiționat ușor mai scăzută decât în ​​mod normal. Acest lucru vă va face camera mai plăcută pentru dvs., ceea ce vă va crește șansele de a dormi bine în timpul sarcinii.

Soții pot purta paltoane dacă este necesar ...

10. Ardei iute și cafea

Alimentele picante cresc șansele de arsuri la stomac și gastrită. Două lucruri la care sunteți deja predispuși în sarcină. Așa că fugiți de aceste alimente oricând puteți. Nu te vor ajuta să dormi mai bine.

Cafeaua sau băuturile cofeinizate, pe lângă faptul că nu sunt indicate în timpul sarcinii și alăptării, îți vor afecta somnul în acest stadiu. Prin urmare, evitați orice băutură cofeinizată, cum ar fi sodă, ceai mate și ceai negru.

11. Latura de stânga este mai bună

Dormitul pe partea ta este întotdeauna cea mai bună opțiune pentru a dormi bine în sarcină. Cu toate acestea, există o latură mai bună decât cealaltă. Această parte este partea stângă, deoarece favorizează circulația sângelui și a substanțelor nutritive la bebeluș și la uter. De asemenea, vă ajută corpul să elimine impuritățile și excesul de lichide pe care le acumulăm în timpul sarcinii. Încercați să vă obișnuiți să dormi pe partea stângă în timpul sarcinii timpurii, astfel încât să puteți dormi mai bine atunci când burtica dvs. este mare.

# Sfat este: Pentru a obține cea mai bună poziție de somn în timpul sarcinii. Întindeți-vă pe partea stângă, îndoiți-vă picioarele, puneți o pernă între ele și dormiți cu capul sus (acest lucru evită arsurile la stomac).

12. Caută să te relaxezi înainte de culcare

Am spus mai sus cât de important este să avem o rutină și să purtăm ceasul biologic în avantajul nostru. La fel cum facem și cu bebelușii. Există însă un alt lucru care este adesea folosit pentru a face copiii să adoarmă și să fie ignorați de gravide. Ritualul somnului. Corpul are nevoie de cel puțin 30 de minute pentru a se calma și a adormi. Deci, executând un ritual de somn, vă ajutați corpul în acest proces, la fel cum îl ajutați pe copil.

Alege-ți ritualul și fă-l în fiecare seară. Baie, carte, relaxare, meditație și, ceea ce îmi place cel mai mult, exerciții de vizualizare.

Exercițiu de vizualizare: Este simplu. Pune-ți niște muzică frumoasă, închide ochii și imaginează-ți un loc sau ceva care te face fericit. O idee bună este să vă vizualizați viața cu viitorul copil. Ce ai de gând să faci "> 13. Goliți mintea cu un caiet

În timpul temerilor de sarcină, îndoielile și insecuritățile sunt lucruri care ne mențin toată noaptea. Sunt atât de multe de făcut și un lucru atât de schimbător de viață încât dormitul pare uneori imposibil. Pentru a aborda acest lucru, am indicat deja meditația aici. Dar, după cum știu, mulți oameni nu o cred, vă voi mai da o opțiune aici care m-a ajutat toată viața.

Ori de câte ori mă simțeam speriat sau cu capul plin, luau un caiet și scriam. Marcează-ți ideile pe hârtie, astfel încât să nu le uiți, scrie-ți grijile într-un jurnal și listează-ți toate listele de pe listă sau scrie tot ce crezi că ai nevoie pentru a scrie. Scopul final este golirea capului. Luați totul, scrieți-o pe toate și odihniți-vă ușor știind că nu se va pierde nimic. Astfel calmați mintea și puteți adormi.

14. Nu te uita la tavan

Ai încercat orice altceva, dar nu ai putut dormi "> 15. Ignoră-ți visele

Eu și majoritatea femeilor când sunt însărcinate suferim de coșmaruri. Coșmaruri despre copil sau sarcină. Acesta nu este niciun fel de premoniție sau semn rău. Este pur și simplu natural. Cei mai mulți dintre noi îi avem de la capăt. Cred că este sarcina îngrijorării mamei de a ne instala și de a ne ocupa creierul. Oricum, ignorați-vă coșmarurile, întoarceți-vă lateral și încercați să dormiți din nou.

Ei bine, viitoarele mămici este asta! Sper că te-am ajutat să ai o noapte mai bună astăzi și în timpul sărbătorilor. Dormitul bine în sarcină nu este imposibil. Este doar o chestiune de ajustare, credeți-mă, ceea ce au spus că este adevărat. Când copilul se va naște va fi dificil să doarmă câțiva ani.

Saruturi si pana data viitoare