15 sfaturi alimentare pentru copiii supraponderali

Spre deosebire de credința populară, tratamentul pentru excesul de greutate sau obezitatea din copilărie ar trebui să se axeze mai degrabă pe schimbările în obiceiurile alimentare, activitatea fizică și somn, mai degrabă decât pe greutatea copilului. Nu trebuie început niciodată fără evaluare medicală și monitorizare. Dar la fel de importantă este și orientarea în carieră este rolul părinților. Ei trebuie să fie conștienți de faptul că tratamentul poate dura mult timp, necesită multă determinare și motivație și este supus unor neplăceri. Multe dintre măsuri ar trebui menținute de viața ta pe viață. Prin urmare, schimbările în obiceiuri și un bun exemplu ar trebui să fie stabilite de toți cei care trăiesc cu copilul, începând cu tine!

Iată câteva sfaturi de bază pentru alimentație pentru a vă ajuta în această luptă cu copilul:

1. Aveți întotdeauna alimente sănătoase acasă, cum ar fi fructe și legume și încurajați consumul făcându-le întotdeauna accesibile, feliate, spălate, gata de mâncare. 2. Stabiliți rutine de masă, cum ar fi 3 mese și 2 gustări. 3. Urmați regula mesei 3S: Șezând, Liniștit și Sociabil.

4. Recunoaște și respectă semnele că copilul îi este foame sau deja mulțumit și încurajează-i să facă acest lucru și el. 5. Favorizează mesele de familie, creând un moment plăcut pentru socializare. Fără televiziune în timpul meselor! 6. Oferă mese variate, cu mâncare din diferite grupuri, în funcție de porțiile definite de medic sau nutriționist.

7. Nu au acasă prăjituri, bomboane, bomboane de ciocolată, chipsuri și alte alimente cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut ridicat de zahăr. 8. Evitați consumul de băuturi zaharoase, cum ar fi băuturile răcoritoare, sucurile din conserve și laptele aromat.

9. Încurajarea consumului de apă.

10. Împiedicați copilul să mănânce între anumite mese. Încercați să o țineți ocupată.

11. Nu forțați-vă copilul să mănânce alimente sănătoase care nu le plac. Menținerea lor în dieta familiei și a da un exemplu este cel mai bun mod de a încuraja copilul. 12. Evitați hrănirea copilului noaptea. Adesea este posibil să folosiți alte mijloace pentru a-l mângâia pe copil și a încălca obiceiurile alimentare în acest timp.

13. Nu negociați, nu tranzacționați și nu șantajați copilul să mănânce. 14. Încercați să variați pregătirea aceluiași aliment înainte de a renunța la copilul dumneavoastră. De exemplu, s-ar putea să nu îi placă morcovii crudi și răzuți, dar îi va plăcea să le mănânce sub formă de piure sau felii.

15. Vitaminele și supele sunt o modalitate excelentă de a include mai multe alimente simultan în dieta copilului tău, deghizând gustul.

După cum am auzit cândva, „Nimeni nu moare de foame cu o farfurie cu mâncare în față”. Așa că fii persistent, mai ales la început. Dacă faceți excepții imediat, copilul dvs. nu va face niciodată un obicei și nu-și va permite să încerce nimic nou.

Educația este rolul tău și nu te simți vinovat de intervenție! Crede-ți copilul și crede ce poate face dragostea ta pentru el!

Mult noroc!

Pupici!

Paty

Paty Cayres

Paty are 29 de ani și este mama lui João Victor, 1 an. Mama singură, bine rezolvată, de personalitate, are o relație bună cu tatăl și face totul pentru a vedea copilul fericit!

Este publicistă, a lucrat în agenții, dar experiența sa extinsă este în marketing inovare, gestionarea proiectelor și crearea de noi produse. A lucrat în mari companii multinaționale în diverse industrii, cum ar fi Food and Appliances. Încă de la începutul carierei sale, se remarcă pentru creativitatea și talentul său în traducerea nevoilor consumatorilor, creând produse iconice de mare importanță pentru companiile pentru care a lucrat.

Este îndrăgostită de oameni, arte în general, călătorii, modă, gastronomie, vorbește de coate și niciodată, niciodată, nu lipsește o glumă bună!