14 Pași pentru a fi mamă cu EX

Odată cu divorțul, totul devine mai greu. La urma urmei, responsabilitatea noastră ca părinte este să educăm, să îi păstrăm mereu fericiți și să creăm un mediu sănătos și stabil pentru copiii noștri.

Problema este că suntem cu toții ființe umane și este dificil să controlăm furia și toate celelalte emoții care trec zilnic prin noi.

Chiar și pentru că există EX-uri care pot scoate pe oricine din mintea lor ... Oricum, ca mame, nu putem lăsa nimic să ne afecteze copiii.

Așa că am făcut 14 pași foarte fundamentali care împiedică (sau cel puțin îngreunează) trecutul nostru sau greșelile de a ne răni copiii:

 1. Învață să-ți identifici emoțiile - Învață să separi emoțiile de atitudini. Identificați ceea ce simțiți și nu reacționați. La fel ca la serviciu. Oricât de furios sau rănit ești, nu poți ieși plângând sau urlând în jurul biroului. Deci te controlezi. Ideea de aici este aceeași. Identificați ceea ce simțiți și controlați. Sună rece, dar este una dintre cele mai bune metode de a-ți menține relația Ex stabilă și de a lua decizii cu copilul tău.
 2. Concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat - Ce este cel mai important pentru tine în educația copilului tău? Se simt iubiți? Fie ca ei să fie întotdeauna fericiți? Pot avea pace și liniște să se dezvolte și nu un mediu de luptă? Concentrează-te și ține întotdeauna. Deci, fiecare acțiune pe care o întreprindeți trebuie să fie orientată către acest obiectiv. În acest fel vă puteți concentra mai ușor.
 3. Nu lăsa emoțiile să-ți compromită valorile - emoțiile îți trec valorile, nu. Deci înainte de a lua măsuri care să le compromită. Amintiți-vă, acestea sunt valorile pe care doriți să le transmiteți copiilor voștri, așa că încercați să vă calmați și să decideți ce acțiune să luați.
 4. Înțelegeți ce vă înnebunește - Dacă există o anumită dinamică care vă face mereu nervos să încercați să aflați care și cum să îl controlați.
 5. Dă-ți o pauză - Dacă fostul tău spune ceva sau face ceva care o irită. Nu reacționați! Spune-i că îl vei suna mai târziu sau va trebui să plece.
 6. Faceți tot posibilul - Înțelegeți că nimeni nu este perfect, că dacă faceți o greșeală, nu a fost rău și doar s-a întâmplat. Indiferent dacă această greșeală este o atitudine medie sau o potrivire a furiei. Acceptați eroarea și mergeți mai departe.
 7. Fii trist - în loc să pui tot ce simți adânc într-un piept. Fii trist orice ai nevoie. Fie supărat sau altceva ... Cel mai bun lucru este să-ți lase sentimentele la momentul potrivit și într-un mod controlat. În acest fel, nu riscați să vină el în cel mai rău moment posibil și în fața copilului dvs., de exemplu. Dar până la urmă, unul este suficient și mergi mai departe.
 8. Ascultă părerea EX-ului tău - Ascultă întotdeauna, oricât de neîncrezător și gândește-te dacă există vreo îngrijorare cu privire la ceea ce spune "> Sprijină-ți copilul - Dacă este trist, fii trist. Dacă este fericit și emoționat, va pleca cu tatăl său fiți fericiți cu el.Pe cât acesta este ultimul lucru pe care îl simțiți.Acest lucru vă va reuni în cele din urmă.
 9. Respectați relația copilului dvs. cu tatăl sau cu mama - nu faceți comentarii negative în fața copilului dvs. cu privire la Ex-ul dvs. Un alt sfat bun este să nu-l primiți acasă, punând o mie de întrebări despre cum a fost noaptea, weekendul sau plimbare.
 10. Comunică cu EX-ul tău - Timpul de a pleca sau de a-ți ridica copilul cu tatăl nu este momentul pentru a vorbi despre ceva serios sau important. Încercați să mențineți un contact constant, cum ar fi un apel pe săptămână sau de câte ori este necesar.
 11. Amintiți-vă că conflictul scade timpul pe care îl aveți cu copiii dvs. - luptele sunt opționale. Puteți alege să nu vă alăturați unuia. De asemenea, luptele consumă timp și energie, alias-urile pot chiar să te epuizeze. Până la urmă, te-ai săturat și nu petreci atât de mult timp cu copiii tăi, așa cum ți-ai dori.
 12. Pretend până este adevărat - timpul vindecă totul, dar mamele nu pot înceta să fie mame decât până când sunt mai bune. Prin urmare, de dragul copiilor tăi pretind că totul este în regulă, până când într-o bună zi acest lucru va deveni adevărul.
 13. Celebră succesul - Divorțul, separarea, abandonul sau orice altceva de genul acesta este dificil. Așadar, când poți face față unei situații triste și complicate, sărbătoriți! Meriți să prețuiești tot ce ai realizat și forța pe care ai avut-o până acum.

Cuvântul acestui post este controlul. Ideea este să controlați tot ce puteți, pentru că altfel puteți spune un lucru greșit, luați o decizie greșită sau pur și simplu vă pierdeți mintea. Așadar, controlează-te și separă bine lucrurile. Acesta este un ex de care nu vei scăpa niciodată. Așadar, învață cum să faci față și pune-l pe lista: „ Luptele de care voiam să fug, dar trebuie să le fac. Deci, mai bine faceți-o în curând… ”, la fel ca și cumpărarea hârtiei igienice sau punerea gazului.

Cel mai bun lucru este momentul în care îți dai seama că ai uitat și pur și simplu nu-ți mai pasă de Ex-ul tău, adică pierde capacitatea de a-ți perturba viața sau de a te irita. Când ajungem la indiferență, totul devine mai ușor. Și știți că acest punct vine mereu. Între timp, zi după zi și forță!

Saruturi si ne vedem maine