12 sfaturi pentru a învăța autocontrolul și pentru a-ți calma copilul atunci când este combătut

Trebuie să spunem nu copiilor, nu există nicio cale. Problema este că, chiar și atunci când sunt mici, nu știu cum să facă față frustrării și furiei pe care aceasta le provoacă. Așa că am mers să cercetez cum să îți calmezi copilul în aceste momente și cum să înveți autocontrolul.

Calificarea copilului în aceste momente și predarea autocontrolului sunt două lucruri pe care trebuie să le facem zilnic. De fapt, este parte a educației pentru a învăța copiii noștri să-și gestioneze emoțiile. Iar una dintre acele emoții este frustrarea. Frustrarea are partea sa pozitivă, deoarece ne motivează să transcendem barierele. Dar când acest sentiment depășește, acesta nu mai este motivant și devine distructiv.

Fiul ei nu a reușit să completeze puzzle-ul, soțul ei a mers să se joace cu el și s-a înfuriat, puzzle-ul nu s-a potrivit și lichidul cu bule de săpun a dispărut ... toate acestea sunt situații frustrante și destul de supărătoare pentru copiii mici. Adică sunt situații care, dacă nu sunt gestionate, vor evolua în vitejie. În acest moment, mamelor noastre trebuie să știm cum să-și liniștim copilul și să învățăm autocontrolul care va fi creat în timp.

Iată sfaturile:

[Related]
 1. Recunoaște-ți sentimentele

Nu există nimic care să mă facă mai nervos decât cineva care îmi spune: „Calmează-te, ești foarte nervos” sau „Asta e tâmpenie, vrei ...” Cine e ca mine? Da, este. Nimeni nu-i place. Atunci de ce i-ar plăcea copilului tău? Dă valoare problemelor și preocupărilor tale, în viitorul apropiat problemele tale vor fi mai mari și dacă nu le respecți astăzi, nu va avea încredere în tine în viitor.

 1. Denumiți sentimentele

Frustrarea, furia, nervozitatea, vitejia, dezamăgirea, tristețea, nerăbdarea, angoasa, anxietatea ... Există o multitudine de sentimente, dintre care mulți dintre noi nu le putem distinge. De fapt, ne simțim mai mulți dintre ei împreună. Imaginează-ți micuțul tău care se ocupă de această multitudine de emoții, fără să le poți numi și fără să poți exprima cum se simte. Ajută-l numindu-și sentimentele, explicând că poate simți mai mult de o emoție și că sentimentul potrivit este al lui. Ceea ce contează este să știi cum se simte, pentru a putea face față.

 1. Arată empatie

Înțelegeți frustrarea copilului, manifestați îngrijorare și empatie. Contrar a ceea ce cred majoritatea oamenilor, empatia este ceva ce înveți. De fapt, când suntem mici suntem cu toții extrem de egocentrici și tirani. Când vă protejați deschis, fără a întrerupe și fără a vă apăra, vă ajutați să vă calmați copilul. Acest lucru se datorează faptului că se poate exprima cu ușurință și fără rezistență.

 1. Stabiliți limite de comportament acceptabile

Controlul emoțiilor este foarte dificil. Exprimarea vitejiei și frustrării cu violența este răspunsul cel mai simplu și cel mai instinctiv. În acest moment, trebuie să clarificați limitele. Lovitura, aruncarea lucrurilor, zgârierea, lovirea, mușcarea sau respectarea oamenilor nu este o conduită acceptabilă și trebuie să clarifici acest lucru. Pentru a realiza acest lucru, arătați că acest tip de comportament are consecințe și niciodată, nu da niciodată excepții în aceste cazuri.

 1. Învață-l cum să rezolve problema

Când suntem frustrați sau supărați de ceva, prima reacție pe care o obținem este cea emoțională. Acum, dacă puteți face copilul să aclamă și să recunoască problema, înțelegeți problema și căutați soluții pentru acea problemă, copilul dvs. va avea un control mai mare de sine și o inteligență emoțională mai dezvoltată. Abilitatea de a rezolva problemele este una dintre cele mai râvnite abilități de astăzi. Cu această abilitate, capacitatea copilului dvs. nu va cunoaște limitele.

 1. Pune un exemplu

Acesta este cel mai important vreodată. Pentru mine, persoana care spune: contează ce spun și nu ceea ce fac. ”El face scuze de ce nu vrea să se îmbunătățească. Nu te distrage și nu-ți pierde cumpătul. Pentru a-ți putea învăța copilul autocontrolul, trebuie să demonstrezi acest lucru și nu invers.

Când ești nervos, spune-i copilului tău că ești nervos și arată cum faci pentru a rămâne sub control. Respirați, ieșiți la plimbare, cântați, pocniți ceva pe o pernă care funcționează și vă ajută să vă risipiți furia într-un mod pozitiv.

 1. Păstrați-vă calmul

Mama este „refugiul în siguranță” al copiilor. Ei rezolvă totul, ne protejează și știu întotdeauna ce să facem. Deci, dacă copilul tău te vede supărat sau disperat, el va fi și mai nervos. La urma urmei, el se va gândi: „Wow, problema este mare, chiar mami este nervoasă ... Și acum”>

 • Învață-l să recunoască semnele

 • Una dintre cele mai ușoare metode de a-ți calma copilul este să înveți semnele că furia este aproape. Exemple sunt: ​​copilul tău își închide mâinile când se înfurie, o venă îi sare în jurul gâtului sau se înroșește pe față. Sfatul este: să-ți cunoști copilul și să-l cunoști și pe el însuși.

  În momentul în care poate recunoaște semnele că începe să se nerveze, va fi mult mai ușor să-și calmeze copilul.

  Astăzi Thomas are obiceiul să spună: „Mamă, încep să mă enervez ...” și spun mereu, „Bine. Respirați adânc pentru a vă calma și spuneți-mi de ce să găsim soluția împreună. ” Am evitat mult scandal aici mă căsătorește așa.

  1. Învață-l să se calmeze

  Respirați adânc, faceți o plimbare, fiți liniștiți în colțul lui ... fiecare are un mod de a vă calma. Pentru mine, respirația profundă de trei ori este cea mai bună soluție. Am început cu asta pentru că până la urmă vreau să-l învăț pe Thomas să mediteze și meditatorul știe: respirația este ancora.

  Oricum ar fi, important este să-ți liniștii copilul într-un mod pe care îl înțelege și că, în cele din urmă, se poate replica singur pentru a învăța autocontrolul.

  1. Învață-l cum să-și elibereze furia într-un mod pozitiv.

  Un alt mod minunat de a scăpa de furie și frustrare este eliminarea ei. Unul dintre lucrurile care promovează autocontrolul și ajută la calmarea mai ușoară a copilului este sportul.

  De exemplu: alergarea, jocul de fotbal, lupta, înotul, dansul, mersul, boxul sau chiar jocul de luptă din Wii.

  Un sfat pe care îl folosesc este să merg la înot înainte de o situație stresantă. Atunci când ajung acolo, endorfina este ridicată și este mult mai ușor să mă controlez. Puteți aplica aceeași idee și dumneavoastră și copilului dumneavoastră.

  1. Cere ajutor atunci când ești nervos

  Acesta este un lucru pe care îl fac cu fiul meu foarte mult. Mai ales când suntem în trafic. „Fiule, mama devine nervoasă pentru că există mult trafic. Îmi amintește cum ne liniștim. Thomas îmi spune întotdeauna: „Mami, amintește-ți ce-ți spun: Respiră și calmează-te.” În afară de asta, găsesc că lucrul cel mai crunt din întregul univers și pur și simplu mă liniștesc. să-l aud spunând asta. Mă urmărește să respir adânc pentru a mă calma și își amintește că a făcut și asta. Profitați în ambele moduri.

  [YouTube]

  12 .Atentie! Furia și nervozitatea sunt contagioase

  Pe canalul meu de Youtube, una dintre mărturisirile mele a fost despre ciclul de tantrum. (dacă doriți să faceți clic aici pentru a vedea videoclipul complet) Ideea este că, cu cât am devenit mai nervoasă, cu atât Rodrigo (iubitul meu) a devenit mai nervos, cu atât Pituco a primit și la sfârșitul zilei, toată lumea a fost stresată urlând și plângând. Adică o tragedie greacă.

  Nervozitatea este contagioasă. Când copilul tău este nervos, ai tendința să fii nervos și atunci el va fi mai nervos și așa mai departe. Deci, aveți grijă să nu intrați în acest ciclu rău. Amintiți-vă sfatul 7 Păstrați-vă calmul pentru a vă calma copilul și a promova autocontrolul.

  Această postare a fost făcută cu sfaturi pentru a-l calma pe micuțul tău atunci când devine frustrat sau supărat și pentru a ne ajuta mamele să învețe copiii autocontrolul. Dacă sunt aplicate în mod constant, aceste sfaturi vă vor ajuta. Dar nu-ți amintește de copii și de maturi emoționali și nici creierul tău nu este pregătit pentru asta.

  Prin urmare, răbdează-ți întotdeauna munca și dă instrumentele celui mic pentru a te maturiza și a nu te grăbi. Sunteți de acord ">