10 super-alimente pentru copii de 1 an

Una dintre cele mai mari dificultăți pentru mame este momentul introducerii alimentelor solide în viața copilului. Așa că am decis să ajut și să reda o listă de super-alimente pentru bebelușii de doar un an.

Oferind alimente super bebeluși, copilul dvs. va avea o dietă din ce în ce mai variată și de calitate. Apropo, ideea este să încercați să oferiți un aliment nou la fiecare 3 zile. Trebuie doar să evitați mierea și alimentele care s-ar putea sufoca. În caz contrar, soiul este la ordinea zilei. Copilul dvs. de 1 an are deja nevoie de hrană, pe lângă laptele matern sau formula.

Acest lucru poate ajuta chiar la culcare și reducerea alăptării noaptea. Acest lucru se datorează faptului că alimentele solide îl susțin mai mult, așa că șansa lui de a muri de foame noaptea este mult mai mică.

1. Fructe roșii

Copiii, la fel ca noi, sunt atrași de bucatele frumoase și de culorile îndrăznețe.Fructele roșii sunt minunate în această privință. Mi-a plăcut întotdeauna să toacă boabele și să-l las să mănânce cu mâinile mele. Dar dacă preferați, purificarea este o a doua opțiune excelentă. De fapt, puteți chiar să faceți frig acum că vine vara.

2. somon

Creierul în curs de dezvoltare al bebelușului tău are nevoie de multă DHA și omega 3, care ajută la dezvoltarea cognitivă. Acesta este motivul pentru care somonul este un aliment super pentru bebeluși. Bine la gratar și piure cu piure de cartofi este foarte bun pentru el. Încercați să dați copilului dumneavoastră somon cel puțin o dată pe săptămână.

3. Arahide

Untul de arahide fără zahăr este delicios, iar majoritatea copiilor le place. Dar ceea ce îl face să fie un aliment super pentru bebeluși este faptul că consumul înainte de un an vă poate împiedica copilul să aibă alergii. Cu toate acestea, nu dați niciodată o lingură de unt de arahide pur sau alun în sine, deoarece ambele se pot sufoca. Presărați puțin pe un pâine prăjită sau un piure.
Consultați întotdeauna un medic pediatru înainte de a introduce alimente noi în dieta copilului dvs., mai ales dacă are o genetică care favorizează alergiile.

4. Ceapă și usturoi

Vrei să crești copii cărora le place condimentul, adăugarea de ceapă, mirosuri verzi și usturoi la începutul dietei este un prim pas minunat. Adăugând culori și arome, îi facem pe copii să se obișnuiască cu ea. Astfel crești copii care au palatele mai largi și se îndepărtează de felul de gust plictisitor și greu de mulțumit.

5. Spanac

Majoritatea bebelușilor sunt deschiși să încerce noi arome. Și acesta este unul dintre super-alimentele pentru bebeluși pe care îmi place să le folosesc, deoarece este atât de hrănitor și plin de vitamine. În afară de acel spanac face orice vibrant. Culorile strălucitoare apelează la copii, așa că bucurați-vă să vă obișnuiți copilul cu gustul spanacului și al kaleului. În acest fel, te apropii de alimentația sănătoasă pentru tot restul vieții.

6. Carnea

Dacă familia ta nu este vegetariană, bucură-te de beneficiile cărnii. Acest aliment bogat în proteine ​​(componenta musculară) aduce beneficii pentru copilul dvs. mai devreme. Faceți întotdeauna lucrurile bine făcute și în bucăți mici, în mijlocul piureului, tomatei sau porumbului.

7. Cereale integrale

Nu există niciun motiv pentru care să scapi de cereale integrale, sunt perfecte pentru copii, deoarece oferă energie și conțin multe fibre. Aceste fibre determină zahărul din aceste boabe să se elibereze mai lent în organism, spre deosebire de făina sau orezul normal. Astfel, indicele glicemic al copiilor dvs. nu se schimbă brusc. Quinoa, făină brună, orez brun, cereale brune și paste brune sunt toate opțiunile grozave.

8. Dovleac

Acesta este un gust pe care micuții îl plac imediat și este plin de vitamina A. Dovleacul este unul dintre cele mai îndrăgite alimente pentru copii și poate fi oferit în continuare în diverse moduri precum piure, fiert și prăjit. Adăugați doar unt, puțină sare și asta este! BINGO!

9. Ouă

În trecut, ouăle au fost un aliment pe care pediatrii le-a plăcut să le introducă mai târziu. Cu toate acestea, atunci când este bine pregătit, nu la risc. Cu 6 grame de proteine, grăsimi bune și vitamine pentru ochi, acesta este aproape mâncarea perfectă. Îl puteți oferi agitat pentru micul dejun sau gătit cu gălbenușul tare în gustarea de după-amiază, de exemplu.

Consultați întotdeauna un medic pediatru înainte de a introduce alimente noi în dieta copilului dvs., mai ales dacă are o genetică care favorizează alergiile.

10. Lentilă

Spre deosebire de fasole, lintea nu trebuie îmbibată și este plină de fier. Ușor de făcut, poate fi adăugat la un piure sau la orice fel de mâncare pentru copii la alegere.

Alte alimente super bebeluși sunt:

  • dovlecel
  • Busuioc și alte ierburi
  • varză
  • piersic
  • Căpșune (de preferință organică)
  • cereale
  • Brânză și iaurturi (pentru bebeluși fără intoleranță la lactoză)
  • sfeclă

Asta înseamnă că mamele speră că copiii voștri vor accepta toate super-alimentele lor bine și vor crește puternici și sănătoși. Nu uitați să comentați ce părere aveți despre postare și să oferiți sugestii despre ceea ce ați dori să vedeți aici pe site.

Un weekend minunat pentru tine!