10 greșeli în creșterea copiilor noștri pe care îi facem cu toții

Impunerea limitelor și disciplinarea copiilor este dificilă. Dar este bine pentru părinți și copii înșiși. Dar am făcut unele greșeli în creșterea copiilor noștri care îngreunează. Vedeți care sunt cele mai frecvente greșeli și evitați-le.

Cu toții facem greșeli în educare. Cu toate acestea, există unele care sunt angajate de noi toți destul de des. Așa că am decis să reunesc cele mai frecvente greșeli de educare, astfel încât să le poți evita sau cel puțin să încerci să le eviti ...

1.Inconsistência

Astăzi, copilul tău nu poate mânca bomboane înainte de cină. Mâine vei ajunge obosit de la serviciu sau vei avea o zi dificilă și vei fi prea obosit pentru a intra în această dezbatere. Așa că îl lași să mănânce ciocolata fără să se certe ... Fiecare mamă înțelege cât de obositor este să aplici regulile în fiecare zi fără greș. Însă inconsecvența este o greșeală în educare, deoarece nu face clar regulile pentru copii. Dacă fiecare zi merită o regulă diferită, în funcție de circumstanțe, este foarte dificil pentru ei să se supună. La urma urmei, care este regula aceleiași zile?

[Related]

2.Nu respectă cuvântul

„Dacă nu opriți acest moment, acum ne vom îndepărta de mall!” Când creăm o pedeapsă pentru acțiunea negativă a copilului dvs., trebuie să respectați. Astfel, el află că există consecințe pentru a te dezobține. Dacă îl lași să treacă, cu atât mai mult zi după zi copilul tău va înțelege că, indiferent de ceea ce face, nu vor exista consecințe. Aceasta este o concluzie problematică pentru educația ta. La urma urmei, dacă nu există consecințe de ce să nu ne asculte și să faci ceva ce își dorește cu adevărat?

3.Preguiça

După cum am spus mai sus, educația este într-adevăr obositoare. Dar să fii leneș să faci asta înseamnă să crești un mic monstru în interior. Nimeni nu este fericit că are tot ce își dorește când vrea. Dacă nu închei leneșul și îți pui limite copilului, acesta poate ajunge cu un copil stricat și nemotivat. Lăsându-l să facă totul este mult mai ușor, dar este cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru el. Așa cum ar spune Içami Tiba: „Cel care iubește, educă!” Așa că lăsați să plece și să-și termine treaba.

4.Gritar

Nu există nicio mamă pe lume care să nu fi fost supărată pe copilul ei în niciun moment. Dacă cineva spune că asta nu i s-a întâmplat niciodată, este o minciună. Dar țipătul la copii nu ajută educația lor. Dimpotrivă, ajunge în cale. Copilul tău nu mai ascultă și se sperie. Adică nu învață altceva. Dacă doriți să aflați mai multe despre consecințele strigării, faceți clic aici și vedeți o postare pe subiect!

5. Minciuna

Pentru mine încrederea este creată treptat. Este fragil și trebuie onorat. Înțelegeți că pentru copilul dvs. sunteți un loc de siguranță. El trebuie să aibă încredere în tine. Deci, dacă spui că vei face ceva, fă-o. Dacă există un eveniment neprevăzut și nu puteți explica ce s-a întâmplat și încercați să compensați. Dacă mințiți și nu încercați să înlocuiți daunele produse, el va învăța exact asta.

6.Chantagear

Un alt exemplu de ceva pe care fiecare mamă a făcut-o cel puțin o dată în viața ei. Până la urmă, cine nu a trecut prin acel moment disperat în care întârzii și copilul tău decide că scaunul auto este cel mai mare inamic al tău. În acest moment, șantajul cu bomboane sau înghețată pare a fi singura soluție.

Ba chiar îndrăznesc să spun că în perioadele de disperare în care o luptă nu este posibilă, un pic de șantaj este acceptabil. Greșeala de a educa este de a lăsa să se întâmple des. Acest lucru dă mesajul că copilul tău trebuie să se supună numai atunci când profită și că este greșit. El trebuie să te supună oricum și oricând și fără compensații. Doar din respect și de ce faci totul de dragul lui.

7. Nu sunt de acord cu regulile

Mama o vrea într-un fel, tata vrea altul. Pe scurt, când copilul este singur cu mama, regulile tatălui nu sunt valabile și invers. Este greu să obții o afacere 100% din timp. Dar dacă fiecare impune o regulă diferită, copilul dvs. nu va ști ce merită și va începe să profite de ea. Un alt motiv pentru alinierea regulilor este acela de a împiedica copilul să piardă respectul pentru unul dintre cei doi. De obicei, părinții construiesc reguli mai stricte și dacă mamele le ignorăm, copilul le va ignora și le va respecta atunci când tatăl lor nu este prezent.

Acesta este, apropo, unul dintre marile motive pentru care cuplurile se luptă prost. Prin urmare, păstrați-vă căsătoria și relația copilului cu tatăl. Stai de vorbă cu soțul sau partenerul tău și ajunge la un acord. Va fi dificil, dar în viitor familia ta va fi mult mai puternică pentru asta.

8. Oferiți explicații foarte lungi

Eu, mai mult decât oricine, înțeleg că vreau să dau explicații foarte lungi. La urma urmei, tind să vreau să-i explic de ce totul lui Thomas. Dar ceea ce mamele și tăticii trebuie să înțeleagă este că copiii foarte mici nu înțeleg și nu pot ține pasul cu tot ce spunem. Când îmbătrânești și întrebi de ce, atunci avem timpul nostru de a explica. Astăzi, un simplu da sau nu este suficient

9. Consecințe îndepărtate

„Dacă nu opriți tantarul, atunci când ajungem acasă, nu veți avea istoric la culcare.” Vezi, pentru copii mici, chiar și orele sunt suficiente pentru ca copiii să uite de lucruri. În acest exemplu, atunci când vine timpul să spună povestea, copilul nu își va aminti și nici nu va înțelege că fuga din poveste noaptea a fost o consecință a mulțumirii sale în mall după-amiaza. Prin urmare, acest tip de pedeapsă nu are efect și este o greșeală în educarea.

[Related]

10. Nu fi afirmativ

De asemenea, fac această greșeală foarte mult, indiferent cât mă polițez. Când vine vorba de ora de baie, întotdeauna spun „Thomas, hai să facem baie”> (Pentru mai multe sfaturi despre cum să setați limitele, faceți clic aici!)

Bună mami, asta este pentru ziua de azi, sper că te-am ajutat să observi unele greșeli pe care le comentezi atât cât îți cresc copiii. Nu uitați să comentați mai jos alte erori și ce părere aveți despre postare.

Saruturi si pana data viitoare.