10 sfaturi pentru a reveni la rutină după vacanța ușoară

Buna mami,
Sărbătorile s-au terminat sau suntem aproape acolo! Și pentru mine, nu e nimic mai bun decât să te întorci la rutină. Se pare că ziua cedează mai mult și totul este mai ușor.

În vacanță, chiar și cele mai reglementate mame nu pot menține rutina copiilor și alimentația corespunzătoare și, în definitiv, este în regulă, este o vacanță. Este pur și simplu să ieșim din rutină, iar noi și copiii ajungem să ne îngrașăm puțin sau să creăm obiceiuri proaste și chiar să lăsăm deoparte unele obiceiuri care erau foarte sănătoase pentru noi. A avea o rutină previzibilă și stabilă este foarte bună pentru noi toți - copii și adulți.

Așadar, odată cu revenirea la școală, toți trebuie să ne întoarcem la reguli și obiceiuri sănătoase. Ceea ce nu este întotdeauna ușor. Iată câteva sfaturi care să te ajute să ajungi acolo, fără probleme.


1. Identificați ce schimbări s-au produs în rutina dvs.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să identificați ce trebuie să reveniți la normal. Copiii tăi dorm mai târziu sau ți-ai ținut programul obișnuit ">

3. Reveniți la rutina somnului.

Cu somnul funcționează la fel, ar trebui să fie treptat. Deci, dacă copiii tăi dormeau la 8 și acum după vacanță, ei dorm la 11. Începe să încetinească la fiecare 30 de minute în fiecare zi. Copiii au nevoie, în medie, de 10 până la 11 ore de somn pe noapte pentru a se odihni și a învăța a doua zi.

4. Lăsați-vă copiii să înțeleagă că vacanțele s-au terminat.

Vorbește cu ei, explică-ți că vacanțele s-au terminat și acum vor reveni la școală. Arată-le toate avantajele: își vor revizui prietenii, vor alege un nou caiet, vor reveni la a face sportul care le place sau orice altceva le place în rutina lor. Aici, acasă, asta înseamnă că Thomas va avea alți prieteni cu care să se joace, din moment ce el este un singur copil, iar în vacanță, de obicei, are doar eu și tatăl său vitreg ...


5. Organizați casa.

Despachetați, spălați ceea ce trebuie să spălați, configurați casa ... De vreme ce mamele luăm de obicei totul cu noi, când mă întorc din călătorie, literalmente trebuie să reasamblez casa. Inhalatorul la locul potrivit, refacerea stocului de scutec, cărți pe raft, farfurie în dulap, reorganizat și echipat medicament este așa mai departe ...

6. Organizează-ți rutina.

Viața cu copiii este o evoluție constantă. Dorințele tale se schimbă și nevoile tale se schimbă și ele. Așa că stai pe loc și planifică-ți cum va arăta rutina ta cu 1, 2 sau mai mulți copii pentru următoarele 6 luni. Este important să vă puneți la punct planificarea, munca, sala de sport, timpul cu soțul și un timp pentru voi. Desigur, se pot întâmpla lucruri neprevăzute, dar setați idealul și dacă puteți îndeplini 50% din cele planificate, se descurcă deja foarte bine.

Astăzi mă voi așeza să-mi fac rutina în următoarele 6 luni. În ea voi prezice o perioadă chiar pentru a merge la supermarket, să plătesc facturile, să lucrez (mulțumesc Domnului că am un program flexibil) și să închid contabilitatea lunii.


7. Aranjați meniul.

Îmi fac o pungă mare în fiecare săptămână. Așa că îmi place să organizez mese de acolo. Dacă deja intri în bucătărie știind ce vei face și dacă te gândești, totul este mai agil și nu riști să faci mereu același lucru (ceva ce prietenul meu se plânge mult aici acasă, ops!). Dacă intenționați să-l planificați, vă puteți optimiza mâncarea și puteți face mult mai ușoară achiziția lunii sau a săptămânii. Nu cumperi nimic pe care nu îl vei folosi sau mai mult și în această criză cu cât cheltuim mai puțin cu atât mai bine.

8. Puneți exerciții fizice în rutina ta.

Jucați sport cu copii, îi va face să ardă mai multă energie, să aibă nopți liniștite și să ajute mult pentru ei să doarmă devreme. Dacă obosesc devine ceva firesc.


9. Setați exemplul.

Dacă v-ați schimbat rutina și v-ați permis dulciuri, de exemplu, etc., în vacanță, restricționați-vă și dieta, copiii dvs. tind să vă imite foarte mult. Așa că puneți exemplul. Îi face mult mai greu să accepte să revină la rutină dacă nu.

10. Pune un obiectiv pozitiv în semestru.

Acest lucru îmi place să fac. Nu cred că doar noul an este momentul pentru a lua decizii pozitive. Imediat după vacanță, îmi place să mă așez și să mă gândesc că ceea ce pot face pozitiv în anul meu este ceea ce aș dori să îmbunătățesc. Ar putea fi orice: să petreci mai mult timp jucându-te cu Thomas, să meditezi mai mult, să faci mai multă gimnastică, să faci o baie relaxantă pe săptămână ... Ceea ce contează aici este că această decizie este ceva care îți îmbunătățește viața sau familia. . Îmi place ideea de a lucra constant pentru a fi o persoană mai bună în fiecare zi și o mamă mai bună pentru Thomas.

Ei bine, asta este mamele, felicitări pentru supraviețuirea vacanțelor și fericit înapoi la școală!