10 sfaturi pentru a fi o mamă mai fericită

Cercetările arată că majoritatea femeilor cu copii se simt deja mai fericite și mai fericite decât femeile fără copii. Desigur, a fi mamă, așa cum știm cu toții, trezește ceva de neimaginat în noi. Este un sentiment de bunăstare, fericire și satisfacție incomensurabilă. Dar nu este faptul că îngrijirea copiilor tăi face asta, ba chiar mai mult, deoarece această parte îți oferă multă muncă, ne face să fim epuizați, stresați și de multe ori chiar iritați.

Ceea ce ne face mai fericiți sunt momentele unei fericiri intense. Acestea sunt momentele pe care ni le aduc copiii, punând în valoare totul. Mamele avem o memorie selectivă, iar când ne gândim la jucăriile noastre, ne amintim doar de părțile bune și uităm de cele 100 de ore de tantrum pentru a ieși din baie în fiecare seară.

În orice caz, există atitudini care se dovedesc a face mai fericite mamele (și oamenii în general). Sunt:

  1. Presupunem că sunteți stresați. În mod ironic, odată ce ai înțeles că a fi mamă nu este doar fericire, totul devine mai ușor. Acceptând faptul că a fi mamă este obositor și dificil, poți să te descurci mai ușor cu ideea și să vezi că nu este pentru că ai avut o zi grea. Că ești o mamă rea.
  2. Dormi suficient. Că banii nu cumpără fericirea este un fapt. Dar somnul poate cumpăra lol ... La urma urmei, nu este de rea dispoziție faptul că câteva ore mai mult de somn nu se vindecă. Deci, dacă sunteți obosit cereți pe cineva să vă ajute și să dormiți. Nu este leneș! Va fi mai bine pentru tine și întreaga familie. Vei avea mai multă răbdare și dorință de a te îngriji și de a te juca cu copiii tăi, fiind o versiune mai bună a ta.
  3. Reconsiderați-vă prioritățile. Pare simplist, dar este important. Repriorează-ți timpul pentru a face lucruri care îți oferă mai multă plăcere. De exemplu, a face patul în fiecare zi este într-adevăr necesar ">
  4. Gândiți-vă pe termen lung. Copilul tău vrea să doarmă în fiecare seară pe poală și te superi că ai multe de făcut încă ">
  5. Fii recunoscător. Nu putem niciodată să uităm sau să încetăm să valorizăm ceea ce avem deja. Până la urmă, nimic din ceea ce ai astăzi nu a căzut din cer ... Un copil, o iubire, o sănătate și o familie care ne iubește sunt realizări valoroase. Este mai mult decât dovedit că reținerea de a mulțumi în fiecare zi pentru ceea ce ai, te va face să îți pui în valoare viața și propriile tale realizări. O face o persoană mai fericită. Așa că vorbiți cu familia ta în fiecare seară și întreabă-i pe toți ce sunt recunoscători pentru acea zi și vezi familia ta mai fericită în fiecare zi.
  6. Meditează. Nu există nimic care să facă o persoană să aibă mai mult control asupra emoțiilor sale și să vadă perspective noi decât să mediteze. În 5 minute, veți putea simți rezultatele. Închideți ochii și încercați să vă concentrați asupra dvs. și a corpului dvs. timp de 5 minute pe zi. Se calmează, reduce anxietatea și stresul. Pentru a-ți face o idee, meditarea are rezultate similare cu cele ale unui tratament de anxietate sau depresie asistat de droguri. Așadar, gândiți-vă la meditație ca la o sesiune de auto-psihoterapie. Vei avea mai multă răbdare, echilibru și creativitate pentru a te descurca în viața de zi cu zi.
  7. Cântă-l. Acest indiciu se bazează sincer pe acea frază: „Cel care cântă, răurile sale uimesc”. Da, funcționează! Cântă, sare, dansează și relaxează-te.
  8. Râde de tine. Nimeni nu este perfect, cu toții avem defecte. Acceptarea lor și distracția cu ei poate fi calea către o viață mai ușoară, mai distractivă și mai fericită. Așadar, dacă faci o greșeală nu fii nervos, spune pur și simplu: am făcut o greșeală! Se dovedește că ești om și poți fi fericit da.

Fericirea este o chestiune de atitudine! Este felul în care privești viața este greutățile. Nimeni nu va avea vreodată viața perfectă, fără datorii, cu o relație perfectă, o casă impecabilă, cu copii educați care trăiesc cântând în jur. Viața este un haos și este complicat da! Așa că încetați să sperați la ideal și fiți fericiți acum, nu uitați niciodată că viața voastră continuă ...

Bună după-amiaza, mamele și un al patrulea foarte fericit pentru toți.