10 sfaturi despre cum să setați limitele copilului dumneavoastră

Stabilirea limitelor pe copilul tău cu dragoste este una dintre cele mai mari provocări ale maternității. La urma urmei, este ceva greu, dar trebuie făcut, de dragul lui și al tău. Vezi acum câteva sfaturi care să te ajute în acest demers!

Mamele sunt, în general, mai condescendente pentru copii, dar este vina noastră care trebuie remediată. Copiii au nevoie de reguli și limite pentru a se simți în siguranță. Pentru că, dacă au tot ce își doresc, pot deveni adulți frustrați și nemulțumiți.

Pe de altă parte, faptul că este prea greu cu ele are și consecințele sale. Afectează legătura dintre dvs. și poate crea o viață plictisitoare și rece. Prin urmare, ca orice în viață, se recomandă echilibru și multă răbdare.

Impunerea unei „limite ferme și ferme” este practică. Este ceva pe care îl perfecționăm ca antrenament. Cu toate acestea, este o practică de a arăta revenirea de la prima sa cerere. Așadar, pentru a vă ajuta, iată 10 practici care duc imediat la educarea copilului dvs., respectând întotdeauna, vorbind și înțelegând.

[Related]

1. Gândiți-vă înainte.

Din fericire, toți părinții ne cunoaștem deja copiii și comportamentele lor. Deci planificați-vă, fiți strategici. Dacă știți deja dacă copilul dvs. creează mai multe probleme la culcare sau când iese din baie, faceți o predicție, planificați cum să faceți față în acest moment. Decideți limitele pe care doriți să le impuneți și estimați deja că veți pierde puțin timp în acest moment al zilei.

2. Nu folosiți un limbaj slab sau îndoielnic.

Vorbiți cu încredere și fermitate. Nu trebuie să strigăm sau să fim agresivi, dar trebuie să fim fermi. Folosind fraze care solicită aprobare, cum ar fi „Hai să facem un duș acum, bine?” Nu vă ajută. Acest tip de propoziție oferă loc pentru discuții și nu arată securitate. Prin urmare, evitați să cereți confirmare sau să vă puneți întrebări. Observați! O faci mai mult decât crezi ...

3. Înțelegeți-vă limbajul corpului și expresiile.

Vorbirea ajută, însă, nu este totul. Studiile arată că limbajul corporal transmite cel mai mult mesajul. Pentru un copil, suntem mari, ceea ce poate fi intimidant. Așadar, mereu, mereu, mereu ghemuiește-te când vorbesc cu un copil. Îți poți transmite limita limpede, fără intimidare, vorbindu-i ochiul și de preferință să folosești o expresie neutră pe fața lui.

4. Folosiți un ton de voce cald, dar ferm.

Întotdeauna am avut probleme cu asta. Afectuos mai ferm. Ce înseamnă asta, DUMNEZEUL MEU?> Sufletul afacerilor, este să crezi despre ce vorbești. Crede-l, se va descurca și te va supune. Evită, de asemenea, un ton înalt sau imparțial, care poate fi înfricoșător sau foarte stimulant pentru un copil.

5. Nu vă așteptați ca un copil să fie de acord fără să protesteze.

Mai mult despre faptul că este părinte este capabil să ajustezi așteptările. Nici un folos se așteaptă lucruri ireale. Ceva ca și cum ai dori un copil de trei ani să iasă la cină și să se poarte ca un copil de cincisprezece ani educat într-o școală militară. Nu există ... Copil, nu-i place să stea nemișcat, este curios, îi place să se joace și îți va testa mereu limitele. Așadar, când vorbești despre mersul la culcare sau ieșirea din baie, calculează un timp pentru plâns și plângere. Pune-l „ pe factură ” și nu te schimba ... Nu există niciun motiv pentru care și asta te face să fii mai nervos. Învață doar să facă față frustrărilor de genul ăsta ... și să nu devină mut și plâng.

6. Au așteptări de dezvoltare adecvate.

La un an, pun mâna pe tot. Cu doi, nu vor să împărtășească nimic. Cu trei, „nu” este cel mai frecvent răspuns. Cu patru, vor să știe de ce totul. Cu cinci, devin mai îndrăzneți și mai receptivi și așa mai departe ... Înțelegeți faza în care se află copilul dvs. și recunoașteți că, cu toată această dezvoltare fizică, psihologică și emoțională, este un miracol că sunt atât de drăguți și plăcuți în timpul în care sunt. acestea sunt.

7. Fiți hotărât chiar și atunci când vă răzgândiți.

Să zicem că ați avut un somn minunat astăzi și sunteți super odihnitori și atenți. Copilul tău vrea să sară în pat, pe măsură ce ești alert, te lași. Din moment ce poți menține activitatea în siguranță pentru el. A doua zi, ești epuizat, ai gripă și ai plecat. Adică nu va fi o zi în care activitatea săriturilor în pat să fie în siguranță. Deci spuneți: „Astăzi nu este o zi să sări în pat”. Să fii decisiv și încrezător în decizia ta este mai important decât regula de a fi neschimbător.

8. Spune-l dacă ai nevoie.

Cu excepția cazului în care sunteți frustrat sau supărat, vă puteți ține copilul, astfel încât acesta să nu se rănească singur (sau să-i rănească pe alții). Cea mai bună poziție este să-l țineți în poală, cu spatele la tine în timp ce se calmește. Atenție însă: NICIODATĂ NU VOI ÎNCĂCAȚI UN COPIL, CÂND FRANȚA ESTE! Este important să vă amintiți întotdeauna să respirați și să vă calmați. Știi cum să te descurci cu frustrările și emoțiile tale, un copil mic nu știe. Nu uita niciodată asta ...

9. Nu explicați de ce de mai multe ori.

Este bine să explici de ce îți impui această limită. Dar explicați o singură dată. Mai mult decât atât este inutil și nu vă va enerva decât. Așa că ține-ți limba chiar dacă încep să se încânte. Dacă trebuie să spuneți ceva, repetați o mantră. Ceva de genul: "Ești în siguranță?"

[YouTube]

10. Folosește starea de spirit.

Îmi place acest instrument! Nu numai pentru a distrage atenția, ci pentru a realiza lucruri de zi cu zi, cum ar fi să vă spălați pe dinți fără stres. De asemenea, îmi place de ce face viața mai ușoară. În opinia mea, cu cât este mai distractiv cu atât mai bine ... Distrageți copilul, amândoi se distrează, iar viața cu umor este mult mai fericită. Ideile pentru a folosi umorul sunt: ​​folosiți voci diferite, jucați-vă cu apa din cadă, transformați periuța de dinți într-un personaj, faceți accente diferite ... Jur că nu va mai dura decât cerșirea, șantajul sau țipetele.


Încercați câteva dintre aceste sfaturi și vedeți singuri cum funcționează mai bine decât disperarea, luptele sau dăruirea de fiecare dată. Copiii pentru a fi motivați intern au nevoie de fermitate și amabilitate, de a rămâne conectat la ei și de a asculta sentimentele lor.

Saruta mami si o dupa-amiaza minunata pentru tine!

Sursa: Huffpost