10 sfaturi despre trecerea de la patut la plimbare

Vă gândiți să vă mutați copilul de la pătuț la plimbare? Mulți părinți se tem să facă această tranziție și să înceapă să aibă probleme cu somnul bebelușului. Cu toate acestea, dacă schimbarea este făcută corect, ar trebui să fie plăcut, ceea ce va aduce beneficii doar copilului și părinților.

Și care este calea cea bună "> Doriți să știți care sunt cele mai mari 9 greșeli atunci când puneți copilul în somn? Faceți clic aici!

  1. Primul pas este să aveți grijă de siguranță: amintiți-vă cum se mișcă copilul dvs. și cât de des s-a mutat în pătuț. Dacă barurile nu ar fi fost acolo, nu ar fi căzut? Gândiți-vă la paturile din lăzi și aliniați podeaua de lângă ea, deoarece atât de mulți bebeluși cad din pat în timpul somnului neliniștit. O soluție bună de securitate este să te gândești la o cameră Montessoriană cu salteaua pe podea.
  2. Gândiți-vă cu atenție dacă este timpul să faceți tranziția. De cele mai multe ori, această schimbare este mult mai relaxată atunci când sunteți după doi ani și jumătate ai copilului, de preferință atunci când luați scutecul copilului. Schimbarea poate fi chiar un stimul pentru a pune capăt umezirii patului.
  3. În primele zile, puneți copilul la plimbare doar când este foarte adormit. Gândiți-vă că mediul se va schimba și este posibil să i se pară ciudat și va fi mai ușor să adormi dacă este cu adevărat pregătit pentru somn.
  4. Lasa copilul sa participe la schimbare. Obținerea copilului dvs. pentru a cumpăra o foaie nouă și pentru a face ordine în noua cameră poate fi un stimulent excelent pentru ea să se bucure de noul mediu și să doarmă mai bine.
  5. Creează o „mare deschidere” a noii camere. Pune câteva vezicule în ușă și în prima zi copilul tău se culcă în noul mediu, fă ​​ceva foarte jucăuș (o glumă sau chiar un "picnic") în interiorul camerei. Mulți copii au nevoie de un stimulent bun pentru a se obișnui cu noi obiceiuri.
  6. Investiți în obiecte de tranziție. Cu câteva luni înainte de a face schimbarea, încurajați-vă copilul să doarmă cu un animal de umplutură, o zdrență sau ceva ce îi place. În mișcarea la cărucior, obiectul poate fi un aliat grozav pentru a oferi siguranță copilului tău să doarmă singur.
  7. Dacă copilul tău arată frică, nu părăsi camera cu el încă treaz. Spuneți-le că veți rămâne lângă el până când veți adormi cât timp aveți nevoie și nu închideți ușa. Cel mai bine în acest moment este să oferiți copilului dumneavoastră o siguranță cât mai mare. Unii oameni folosesc porți pentru a-și împiedica copiii să părăsească camera în miezul nopții, dar sugestia mea este că, în cazul în care vizitele încep, părinții îl vor duce pe copil înapoi în camera lor și vor aștepta să doarmă din nou, chiar dacă se va întâmpla. se întâmplă de mai multe ori noaptea. Amintiți-vă că acesta este un comportament care va trece.
  8. Stabiliți regulile și stai ferm. Explică-i copilului tău că trebuie să doarmă în camera lui și, dacă este necesar, să negocieze o zi pe săptămână că un părinte va dormi cu el. Dacă ideea dvs. nu este patul comun, nu renunțați mai ales la începutul procesului. Cu siguranță vă va fi mai ușor să părăsiți camera copilului dvs. decât să faceți trecerea de la patul părintelui la patul copilului.
  9. Nu lăsați rutina deoparte! Copilul tău trebuie să știe că trecerea de la pătuț la mers nu înseamnă că vremurile se vor schimba, că nu mai există reguli la culcare sau că poate urmări televizorul mai târziu. Pe lângă această schimbare, restul obiceiurilor trebuie să rămână la fel!
  10. În cele din urmă, aveți multă răbdare. De cele mai multe ori această schimbare este foarte liniștită, dar nu în fiecare casă. Unii copii se sperie, alții se bucură de libertatea de a încerca să doarmă în patul părinților lor, iar alții se trezesc plângând în miez de noapte fără niciun motiv. Ca orice altceva în maternitate, cu dragoste și răbdare, cu siguranță, vei reuși această schimbare importantă în viața copilului tău!

Weekend bun tuturor și până data viitoare!

Michele Melon este un consultant pentru planificator pentru somn și bebeluși certificat de Academia Internațională a Profesioniștilor pentru Planificatorii pentru Bebeluși (IABPP) și Institutul Internațional pentru Maternitate și Părinți (IMPI) din California. Este mamă și partener al Maternity Coach (//www.maternitycoach.com.br), o consultanță specializată în diverse servicii pentru femei însărcinate și bebeluși.

Contact:

Doriți să vedeți mai multe postări de la Michele ">