10 lucruri pe care nu trebuie să le spui niciodată copilului tău

Ceea ce spune mama este foarte important pentru orice copil. Prin urmare, nu trebuie să-i spui niciodată copilului tău lucruri care pot trece lecții negative. La urma urmei, a spune că un lucru greșit te poate răni, te poate confunda sau nestimulat să înveți.

Există unele lucruri pe care nicio mamă nu ar trebui să le spună copilului. Unele pot arăta bine, dar sfârșesc prin a vă răni. Alții care doar l-au rănit. Deci, pentru a nu vă lăsa să faceți această greșeală, iată lucrurile pe care nu trebuie să le spuneți niciodată copilului dumneavoastră:

1. „Ești un copil groaznic”

Aceasta este topul listei de lucruri pe care nu trebuie să le spui niciodată copilului tău. Nimic nu justifică o astfel de propoziție. El poate fi cel mai obraznic copil din lume, profitând la maxim, dar în niciun caz o mamă sau un tată nu ar trebui să rostească aceste cuvinte.

Motivul: Doare pe oricine și mult ...

Mamele și tații sunt eroii unui copil, iar auzirea de la unul dintre ei doare atât de mult. Niciun copil nu trebuie să treacă prin asta. Niciodată, niciodată !!!!

2. „Felicitări, ai fost grozav”

Spunând acest lucru, de fiecare dată când copilul tău poate face ceva, îl termini să depindă de aprobarea ta. Așa că atunci când îl complimentezi să fii mai specific, cum ar fi: „Felicitări fiule, am văzut că ai ajutat echipa ta jucând cu ei și împărtășind mingea”.

Vedeți și: Cum să educați în 3, 2, 1 ...

3. „Nu s-a întâmplat nimic”

Când copilul tău cade și devine rănit, oricât de ușor ar fi rezultatul, nu spune că nu s-a întâmplat nimic. Chiar dacă nu este nimic. Dacă copilul tău plânge, i s-a întâmplat ceva și el are durere. Deci nu trece cu vederea sentimentele tale. Spuneți ceva de genul: „Ați căzut și v-ați rănit, vreți un sărut? Sau un ajutor de bandă să treacă? "

Profitați de ocazia de a oferi copilului dvs. o îmbrățișare frumoasă.

4. „Du-te curând”

Iată ceva ce nu ar trebui să-i spui niciodată copilului tău. Voi explica ...

Copilul tău învață să-și facă propriile lucruri, cum ar fi să-și pună pantofii sau să mănânce cu o lingură. Cu toate acestea, întârzii din nou. Grăbirea nu face decât să pună mai multă presiune asupra situației, ceea ce nu duce la nimic.

În primul rând, de ce poate fi frustrat. Din moment ce nu ești capabil să faci rapid activitatea. În al doilea rând, de ce nu va mai putea alerga. Dacă o faci pentru el, șansele sunt că se va supăra și va izbucni o luptă. Ceva care nu te va face decât să pierzi mai mult timp. Deci, în schimb spuneți „Am întârziat”. Ceea ce vă pune pe doi în aceeași echipă și transformă activitățile într-o glumă, cum ar fi: „Să vedem cine se îmbracă mai repede?”

5. „Sunt la dietă”

Acest lucru este, de asemenea, ceva cu care nu ar trebui să vorbești niciodată cu copilul tău, în special fetele care suferă de o presiune corporală perfectă. A spune că sunteți pe o dietă nu este un lucru bun. Acest lucru poate genera o preocupare cu privire la „a fi gras” prea devreme. În schimb, spuneți: „Mănânc lucruri sănătoase pentru că îmi fac bine”.

Gimnastica ar trebui să fie, de asemenea, o chestiune pozitivă. Niciodată nu ar trebui să-i spui copilului tău: „Trebuie să fac gimnastică”. Acest lucru dă senzația de obligație că exercitarea este un lucru negativ. În schimb, spune ceva pozitiv de genul: „Ziua este frumoasă, merg la fugă” sau „Mă duc să mă antrenez ca să mă simt bine”.

6. „Nu am bani să cumpăr asta”

A spune că este o soluție grozavă atunci când copilul tău își dorește o jucărie nouă. Singura problemă cu această expresie este că în momentul în care mergi la cumpărături pentru altceva, copilul tău se va gândi „Pentru că are bani pentru a cumpăra asta și nu pentru a-mi cumpăra jucăria”> Faceți clic pe vitrina de mai jos și cumpărați haine pentru mamă moderne!

7. „Nu vorbiți cu străinii”

Aceasta este o frază inutilă. Niciodată nu ar trebui să-i spui copilului tău așa ceva. Pentru că este un concept dificil pentru orice copil să înțeleagă. Știu că scopul este protejarea. Cu toate acestea, copiii nu înțeleg conceptul de „a fi ciudat”. Dacă persoana care se introduce se încetează să mai fie ciudată? Ce se întâmplă dacă este un polițist sau cineva care încearcă să ajute?

Un alt motiv pentru care acest sfat nu funcționează este faptul că majoritatea răpirilor de copii sunt efectuate de cineva pe care îl cunoaște copilul, de un necunoscut ...

Sau, dați exemple de situații, cum ar fi: „Ce faceți dacă cineva vă oferă un tratament sau un lift?”

Dând exemple de situații suspecte și explicând exact cum ar trebui să reacționeze copilul dvs., dacă se întâmplă ceva (ceea ce Dumnezeu voiește să nu se întâmple niciodată), copilul dvs. va ști exact cum să reacționeze!

Un alt lucru bun de spus este: "Dacă cineva te face să te simți trist, speriat sau confuz, îmi spui imediat, bine?"

8. „Atenție”

Iată un cuvânt pe care îl folosesc de 32 de ori pe zi aici acasă ...

Cuvântul în sine nu este o problemă. Cea mai mare problemă este momentul în care o utilizați. De exemplu, copilul dvs. atârnă de jucărie pe locul de joacă. Dacă strigi cu atenție, el poate pierde concentrarea și apoi să cadă.

Așadar, fiți atenți înainte de a ajunge într-o situație potențial riscantă. Dacă este deja într-unul, apropiați-vă de el și urmăriți-l dacă cade. Doar nu merită să fii atentă celor mici.

9. „Fără desert până nu terminați cina”

Aceeași frază pune capăt perspectivei copilului tău de a mânca bine tot restul vieții.

Asta pentru că, conceptul merge că desertul este partea bună a mesei și cina sau prânzul în sine, rău.

Se pare că mâncarea este mustul și desertul răsplata. Așadar, spuneți în schimb: „Mai întâi mâncăm mâncarea, apoi desertul”. Cuvintele se schimbă doar puțin, dar încetați să vă asociați: desertul recompensa și mâncarea obligația.

10. „Lasă-mă să te ajut”

Ajutarea copiilor noștri este la fel de naturală pentru o mamă ca respirația. Problema cu aceasta este că nu învață să-și rezolve singur problemele. El vă va cere să o faceți și ați terminat! Mult mai practic și simplu decât să încerci să o rezolvi singur, nu-i așa?> El trebuie să știe să se întoarcă singur, să mănânce singur, să-și rezolve singur problemele și să depășească singur dificultățile. Așadar, rezistă la nevoia de a face totul pentru el., puneți întrebări care vă ghidează, cum ar fi: "Cum intenționați să rezolvați acest lucru? De ce credeți că? Să încercăm acest lucru și să vedem dacă funcționează, nu?"

Mame bune, o vineri minunată pentru tine și un weekend plin de învățare și râs. Nu uitați, alăturați-vă grupului de facebook Happy Mame! Se poate schimba viața ta în bine ????

Saruturi si pana data viitoare.